Predstavitev raziskovalne naloge "3D-interaktivne vsebine" Dancem


14. 04. 2016 13:29:49

V okviru projekta "Mobilnost osebja za izobraževanje odraslih (KA1)" so bili  med 4. in 8. aprilom 2016 na študijskem  obisku v Sloveniji  strokovni sodelavci s Kompetenčnega centra Tietgen  v Odense-ju (Danska).
Namen obiska je bil seznanjanje s poklicnim izobraževanjem mladih in odraslih v Sloveniji, Slovenskim ogrodjem kvalifikacij (SOK) ter sistemom nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK).
Obiskali so številne ustanove v Sloveniji med drugim tudi naš Šolski center Velenje, kjer so bili poleg ogleda prostorov in možnostih dela na Medpodjetniškem izobraževalnem centru, predvsem navdušeni nad predstavitvijo raziskovalne naloge »3D-Interaktivne vsebine« dijakov Lana Verdineka, Gala Vitka in Marcela Florjančiča (mentorja Simon Konečnik, Islam Mušić). V perfektni angleščini so predstavili svoje delo, kako so najprej iz veselja in radovednosti začeli ustvarjati preproste prostore v 3D-okolju, pozneje so začeli izdelovati 3D-model srednje šole, ki jo obiskujejo, sodelovanje z mentorji, motivacijo za ustvarjanje in svoje nadaljnje želje ter cilje. Gostje z Danske so dobili odgovore na vsa vprašanja in bili očarani nad enourno predstavitvijo.