ZOTKINI TALENTI 2019


10. 06. 2019 13:16:27

Na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2019, ki je bila v soboto, 8. junija, so počastili dosežke nadarjenih mladih, na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS, ki so v šolskem letu 2018/19 prikazali največ znanja in dosegli najboljše rezultate. Zbrane je najprej nagovoril prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, predsednik upravnega odbora ZOTKS, kasneje pa še dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport RS. Med drugim je povedal, da je izjemno ponosen, da imamo take izjemne talente, za katere ve, da delajo tisto, kar sami najbolj želijo, predvsem pa, da delajo v dobro človeštva.

Med dobitniki zlatih priznanj iz našega gibanja so bili Bruno Šonc, Anže Maj Blagus, Tjaš Esih, Vida Volk, Zala Poberžnik, Staša Krajnc, Miha Jevšenak, Borja Ranzinger, Lara Podgoršek, Ema Holešek, Katja Mogilnicki, Rok Hudournik, Marko Hrovat, Gašper Polak Rožič, Tomaž Plešnik, Maj Koren in Matevž Glinšek.

Vsem dobitnikom iskreno čestitamo. 


Nagradni izlet


21. 05. 2019 07:30:09

Juhuhu … Pa smo dočakali petek, 17. maj 2019, ko smo se osnovnošolski avtorji in mentorji odpravili na zasluženi izlet v Avstrijo. Pot nas je vodila skozi Mislinjsko dolino, Dravograd do Celovca, kjer smo se povzpeli na najvišji leseni razgledni stolp v Evropi. Imeli smo čudovit pogled na Vrbsko jezero z okolico. Stolp je vsekakor največja turistična atrakcija Koroške. Na stolp so se nekateri povzpeli peš (prehoditi so morali kar 441 stopnic), drugi pa s sodobnim dvigalom. Sledilo je razburljivo »potovanje okoli sveta« v parku Minimundus, kjer smo si lahko ogledali več kot 150 pomanjšanih svetovnih znamenitosti. V lepem vremenu in sproščeni družbi, je bil izlet res krasen.  


53. Srečanje mladih raziskovalcev prineslo 11 zlatih priznanj


15. 05. 2019 07:53:55

V torek, 14. maja 2019 je bilo v Murski Soboti že 53. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo skupno poslali 39 raziskovalnih nalog (23 osnovnošolskih in 16 srednješolskih). V drugi krog se je uvrstilo 24 nalog (16 OŠ in 8 SŠ).
S ponosom objavljamo, da smo skupno prejeli 11 zlatih, 13 srebrnih in 15 bronastih priznanj. Z zlatim priznanjem nagrajene naloge so:

-      Dve veliki žalovanji Slovencev v dveh Jugoslavijah, avtor Bruno Šonc (OŠ Šalek)
-      Elektronski sistem evidence prehrane, avtor Anže Maj Blagus (OŠ Gorica)
-      Katera metoda učenja poveže zapleten labirint celic v možganih?, avtorja Tjaš Esih in Vida Volk (OŠ Mihe Pintarja Toleda)
-      Merjenje pljučne funkcije s spirometrom, avtorici Zala Poberžnik in Staša Krajnc (OŠ Gustava Šiliha)
-      Optimalni načini pridobivanja električne energije v Sloveniji, avtor Miha Jevšenak (OŠ Šalek)
-      Sladkor v živilih,  avtor Borja Ranzinger (OŠ Gustava Šiliha)
-      Spoznajmo običaje v Šmartnem ob Paki v 20. stoletju, avtorici Lara Podgoršek in Ema Holešek (OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki)
-      Učinkovito in ugodno čiščenje mačje dlake s tekstila, avtorica Katja Mogilnicki (OŠ Gustava Šiliha)
-      Vpliv podlage in tlaka v žogi na nogometno igro, avtor Rok Hudournik (OŠ Šalek)
-      Izdelava laserskega gravirnika s kinematiko H-bot, avtorja Marko Hrovat in Gašper Polak Rožič (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje)
-      Soba pobega kot učenje računalništva, avtorji Matevž Glinšek, Tomaž Plešnik in Maj Koren (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Najboljšim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem bodo priznanja podelili na slovesni prireditvi ZOTKINI TALENTI, ki bo v soboto, 8. junija 2019, v Cankarjevem domu v Ljubljani. 

Za izjemne rezultate avtorjem in mentorjem iskreno čestitamo!


Natečaj: Prireditev Zotkini talenti 2019


17. 04. 2019 12:51:52

Za slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ZOTKINI TALENTI tudi letos iščejo nastopajoče, ki bodo imeli priložnost pokazati svoj talent (plesalci, pevci, igralci in drugi talenti). Prireditev bo potekala v soboto 8. junija 2019 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Prijave zbirajo do 6. maja 2019.
Več informacij najdete na spletni strani 
https://www.zotks.si/raziskovalci/novice/natečaj-prireditev-zotkini-talenti-2019


Priloge:

Srebrno priznanje ZOTKS-e Urošu Remenihu


09. 04. 2019 12:02:12

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je na Skupščini, ki je bila v četrtek, 29. 3. 2019, podelila letošnja priznanja. Med dobitniki priznanj je bil tudi Uroš Remenih. Prejel je SREBRNO PRIZNANJE za pomemben prispevek na področju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini. Pod njegovim mentorstvom so nastale raziskovalne naloge, ki so imele praktični izdelek in so ga prepoznali kot perspektivnega za nadaljnji razvoj.  
Iskrene čestitke.


36. zaključna prireditev gibanja Mladi raziskovalci


29. 03. 2019 14:30:41

V četrtek, 28. marca 2019, smo v Domu kulture imeli zaključno prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, kjer smo podelili priznanja in nagrade. Skozi program nas je, na sproščen in hudomušen način, popeljal dr. Ambrož Kvartič. Atraktivna projekcija v ozadju je bila delo dijakov in mentorja Petra Vrčkovnika Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje. Pia Katarina Kremžar, dijakinja 2. letnika Gimnazije, je poskrbela za odlični glasbeni točki, plesalke, Elena Vučetič, Lara Mlinšek in Lana Djuričič, plesne šole Spin so nas navdušile s svojo razgibano plesno točko.
Na državno srečanje bomo poslali 39 raziskovalnih nalog (seznam je v prilogi)

Podjetje Gorenje je tudi letos podelilo posebno nagrado najboljšima srednješolskima mladima raziskovalcema s področja tehniških ved. To sta Simon Strmšnik in Kamil Kosi - nagrada je Tečaj za NX Design. Letošnji dobitnik Bergmandeljca je dr. Nikola Holeček.

Mladim raziskovalcem in avtorjem iskrene čestitke.


Priloge:

Zaključna prireditev Gibanja - VABILO


21. 03. 2019 13:56:52

Vljudno vabljeni na zaključno prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, ki bo v četrtek, 28. marca 2019, ob 17.30 uri v Domu kulture Velenje. Na prireditvi bomo razglasili rezultate, podelili priznanja in nagrade ter izvedeli tudi kdo je letošnji prejemnik skulpture Bergmandeljc.
Veseli bomo, če se nam boste pridružili.


Priloge:

Povabilo na javno predstavitev raziskovalnih nalog


28. 02. 2019 20:50:56

V letošnjem šolskem letu 2018/2019 so mladi raziskovalci izdelali 49 raziskovalnih nalog (29 osnovnošolskih in 20 srednješolskih). Naloge bodo javno predstavljene med 4. in 12. marcem 2019 v SAŠA inkubatorju in na Šolskem centru Velenje, Medpodjetniškem izobraževalnem centru. Vabilo in podroben razpored si lahko ogledate v prilogi. Verjamemo, da boste med vsemi nalogami našli kakšno, ki vas bo pritegnila.
Veseli bomo, če se nam boste pridružili. 


Priloge:

Objavljamo RAZPIS za skulpturo Bergmandeljc 2019


11. 02. 2019 11:18:34

Programski svet, gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, je na svoji 90. seji sprejel sklep o objavi razpisa za podelitev skulpture Bergmandeljc za leto 2019.   

Pisne predloge z utemeljitvijo nam, glede na spodaj priložen razpis, pošljite najkasneje do 1. marca 2019 na naslov:
Šolski center Velenje 
Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline 
(za podelitev skulpture Bergmandeljc)
Trg mladosti 3 
3320 Velenje

Skulpturo Bergmandeljca bomo dobitnici/ku podelili na slavnostni prireditvi 28. marca 2019.


Priloge:

Gorenje, d.d in predlogi tem za raziskovalne naloge


08. 10. 2018 07:34:56

Vabimo vse, ki vas raziskovalno delo zanima, ki bi želeli pridobiti znanja tudi iz drugih področij in strok, da si preberete prilogo. Podjetje Gorenje, d.d. je tudi za to šolsko leto 2018/2019 objavilo nabor naslovov za raziskovalne naloge.
Avtorjem, ki bodo za izdelavo svoje raziskovalne naloge izbrali eno od njihovih tem, nudijo obisk podjetja, v okviru katerega se bodo lahko še podrobneje seznanili z izbrano vsebino in se srečali z mentorjem iz podjetja, ki jim bo pri izdelavi naloge nudil dodatno znanje in praktične izkušnje. 

Vas je kakšna tema pritegnila, potem ste vabljeni k sodelovanju. Rok za prijavo je 12. oktober 2018.
Priloge:

Občinski praznik in nagrajenci


21. 09. 2018 16:37:11

Na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Velenje, ki je bila v sredo, 19. septembra 2018 v Domu kulture, je župan Bojan Kontič podelil priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. V svojem nagovoru je med drugim povedal, da je ponosen, da živimo v mestu, kjer lahko uresničujemo svoje načrte in sanjamo svoje sanje, da moramo biti drug z drugim strpni in si pomagati. 
Veseli smo, da je plaketo Mestne občine Velenje prejelo tudi gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline. To priznanje potrjuje dobro delo in prizadevnost članov programskega sveta, avtorjev, mentorjev ter vseh, ki tako ali drugače sodelujejo v gibanju in si prizadevajo za njegovo prepoznavnost.

Hvala in srečno.


Mladi raziskovalci prejemniki plakete Mestne občine Velenje


13. 09. 2018 09:15:27

V sredo, 19. 9. 2018, ob 18. uri bo v veliki dvorani Doma kulture Velenje osrednja slovesnost ob prazniku Velenja in podelitev najvišjih občinskih priznanj. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, v okviru občinske slovesnosti,  vsako leto tradicionalno podeli županova priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. Plaketo Mestne občine Velenje med drugim prejme tudi gibanje Mladi raziskovali za razvoj Šaleške doline.

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je bilo staro 35 let. Nastalo je v želji, da se mlade iz Šaleške doline vzpodbudi k raziskovanju, inovativnosti in ustvarjalnosti. Organizirano skrbijo za nadarjene učence, dijake, študente in druge mlade, ki se želijo vključiti v gibanje s ciljem, da razvijejo svoje sposobnosti, se vključijo v timsko delo, pridobijo nova znanja in izkušnje … Doslej je 2640 mladih raziskovalcev izdelalo 1358 raziskovalnih nalog (587 osnovnošolskih, 746 srednješolskih in 25 študentskih nalog). Pri delu jim je pomagalo 1402 mentorjev in somentorjev.

S ponosom lahko rečemo, da je zgodba Mladih raziskovalcev Šaleške doline zgodba o uspehu. Želimo si, da bi ponujene aktivnosti vzpodbudile v posameznikih tisto pravo mero motivacije, ki bi jih pritegnila k raziskovalnemu delu in jim prinesla dobre in zanimive izkušnje ter osebno zadovoljstvo in ne nazadnje tudi reference, ki so v današnjem času vse pomembnejše.

 


Župan Darko Menih sprejel najboljše mlade raziskovalce iz OŠ KDK


19. 06. 2018 14:42:03

Župan Občine Šoštanj Darko Menih je v ponedeljek, 18. 6. 2018, v Vili Mayer priredil sprejem za učence zaključnih razredov Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, ki so se z učnim uspehom v vseh devetih letih šolanja najbolj izkazali, in za učence, ki so na državnih tekmovanjih iz znanja in na državnem srečanju mladih raziskovalcev osvojili zlato priznanje. Nalogi, ki sta prejeli zlato priznanje sta: »Ali je naziv športna šola več kot le beseda?« avtorja Tomaž in Sebastjan Turinek ter »Vpliv lokacije, programa in starosti na kakovost pečenja v vgradni pečici«, avtor Tjaš Paradiž.
Župan jim je za izjemne dosežke čestital in jim zaželel vztrajnosti, sreče in uspeha na nadaljnji poti. 
Iskrene čestitke.
ZOTKINI TALENTI 2018


13. 06. 2018 11:41:04

Na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2018, ki je bila v soboto, 9. junija, so počastili vse najboljše mlade talente, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev. Zbrane je najprej nagovoril dr. Tomaž Boh, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki se je mladim talentom zahvalil, da prepoznavajo znanje kot nekaj pomembnega, kot nekaj, kar jim bo v življenju pomagalo doseči njihove cilje, njihove sanje.
Prof. dr. József Györkös, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, je mladim talentom, zbranim na odru Gallusove dvorane, povedal: »V letošnjem letu ste bili zelo uspešni, zato ste se tudi uvrstili na oder Zotkinih talentov. Pomembno je, da vsi izražate potencial, moč, voljo in željo, da uspešno delate naprej. V imenu ARRS resnično upam, da se bomo čez leta ponovno srečali.«

Med dobitniki zlatih priznanj iz našega gibanja so bili Benjamina Breznikar, David Kosi, Tjaš Paradiž, Jaka Vitko, David Vajdec in Luka Hergold.


Vsem dobitnikom iskreno čestitamo. 


Prejemniki zlatih priznanj na sprejemu pri podžupanu g. Petru Dermolu


30. 05. 2018 08:15:48

V torek, 29. 5. 2018, je mlade raziskovalce in mentorje, ki so na 52. državnem srečanju Mladih raziskovalcev v Murski Soboti prejeli zlato priznanje, sprejel podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Skupaj s svojimi sodelavci jim je čestital za dosežen uspeh in pohvalil njihov trud. Zahvalil se jim je tudi, da so z odličnimi in inovativnimi raziskovalnimi nalogami poskrbeli za promocijo Velenja in Šaleške doline. Povedal je, da Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi spodbuja razvoj dobrih idej in podjetništva, predvsem pa zagotavlja dobre pogoje za izobraževanje. Prizadevali si bodo, da bo tako tudi v prihodnje. Prav tako se je zahvalil mentorjem in izobraževalnim institucijam, ki so pri spodbujanju mladih raziskovalcev še kako pomembni.
Predsednik Programskega sveta gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline mag. Gašper Škarja se je podžupanu zahvalil za sprejem in vso podporo, da lahko izpolnjujemo zastavljene cilje.


Nagradni izlet za osnovnošolske raziskovalce in mentorje 2018


24. 05. 2018 07:59:00

Osnovnošolski mladi raziskovalci in njihovi mentorji smo se v petek, 18. 5. 2018, ob 7. uri zjutraj odpravili na potep v Pivko. Najprej smo si ogledali Park vojaške zgodovine in se spustili v podmornico. Po odličnem kosilu v vojaški kantini smo si ogledali Učno pot na čistilni napravi Živa, kjer želijo opozoriti na posebnosti kraškega sveta in na pomen čistilne naprave kot nepogrešljive infrastrukture za potrebe ohranjanja čiste vode v tem občutljivem okolju ter predstaviti postopke čiščenja odpadnih voda. Izlet smo zaključili z ogledom Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer, ki predstavlja zgodbo o vodi na kraškem svetu. Ob visokih vodah nastane v dolini kar sedemnajst presihajočih jezer.  Kljub dežju, smo se na izletu imeli prav lepo.


Državno srečanje in 8 zlatih priznanj


15. 05. 2018 07:50:15

52. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki je bilo v ponedeljek, 14. maja 2018 v Murski Soboti je prineslo 8 zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo skupno poslali 39 raziskovalnih nalog (22 osnovnošolskih in 17 srednješolskih).
Z zlatim priznanjem nagrajene naloge so:
-          Ali je naziv športna šola več kot le beseda?, avtorja Tomaž in Sebastjan Turinek (OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj)
-          Naravni dezodoranti s cenovnega vidika in vidika učinkovitosti, avtorica Benjamina Breznikar (OŠ Gustava Šiliha)
-          Smo debeli in pozabljivi, ker premalo spimo?, avtor David Kosi (OŠ Gorica)
-          Vpliv lokacije, programa in starosti na kakovost pečenja v vgradni pečici, avtor Tjaš Paradiž (OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj)
-          Vpliv okolja na razvoj žabe sekulje, avtorica Ania Marinčić Barić (OŠ Gorica)
-          Diamond cut naprava, avtorji Jaka Vitko, David Vajdec in Luka Hergold (ŠCV, Elektro in računalniška šola)
-          Uporaba kripto valut v trgovini na drobno, avtorica Klara Jovan (ŠCV, Šola za storitvene dejavnosti)
-          Uporaba video kamere v hladilniku, avtorja Alen Fuks in Patrik Ravnak (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Najboljšim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem bodo priznanja podelili v Cankarjevem domu v Ljubljani v soboto, 9. junija 2018, na slovesni prireditvi ZOTKINI TALENTI.

Iskrene čestitke!


Start:up Velenje


26. 04. 2018 07:41:33

Vsak ima območje, znotraj katerega se počuti varno, kjer popolnoma obvladuje vse aktivnosti – imenuje se cona udobja in  je največji sovražnik vašega potenciala.
Če si pripravljen razbiti svojo lupino, prevzeti tveganje in se soočiti s strahovi vabljen na Start:up vikend & Mobile App Hackathon!
Prijaviš se lahko če imaš svojo idejo ali boš sprejel ponujeni izziv razvoja mobilne aplikacije. Več informacij najdete na spletni strani http://startupvelenje.si/sl-si/dogodek/130/start-up-vikend-mobile-app-hackaton

Vabljeni.


Slovesna prireditev ZOTKINI TALENTI - natečaj


20. 04. 2018 08:21:10

Za slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizacij Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ZOTKINI TALENTI 2018 letos ponovno iščejo nastopajoče, ki bodo imeli priložnost pokazati svoj talent (plesalci, pevci, igralci, ...). Še posebej lepo vabljeni vsi, ki tudi sicer sodelujete na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v organizacij ZOTKS. Prireditev bo potekala v soboto, 9. junija 2018, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 
Če te mika, jim pošlji predlog oziroma posnetek svoje točke najkasneje do 6. maja 2018 na elektronskem nosilcu (DVD oziroma CD, še raje USB ključek). Več informacij najdete na spletni https://www.zotks.si/novice/nate%C4%8Daj-prireditev-zotkini-talenti-2018 ali v prilogi.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.


Priloge:

Svečana zaključna prireditev ob 35-letnici Gibanja


29. 03. 2018 08:03:57

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je v torek, 27. marca 2018, v Domu kulture imelo že 35. zaključno prireditev za mlade raziskovalce, njihove starše, mentorje, recenzente, donatorje in vse, ki podpirate raziskovalno gibanje. Skozi sproščen in zabaven program so nas popeljali goriški škratki, z zanimivo in atraktivno projekcijo pa so jim pomagali dijaki Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje. Za glasbo je tokrat poskrbela mlada belokrajnska glasbena skupina The Plut Family.
Vsem mladim raziskovalcem in mentorjem smo podelili priznanja in nagrade, izvedeli katere naloge gredo na državno srečanje (seznam 22 osnovnošolskih in 17 srednješolskih nalog najdete v prilogi). Podjetje Gorenje je letos prvič podelilo še posebno nagrado najboljšemu mlademu raziskovalcu Nejcu Slemenjaku – Tečaj za NX Design. In še - novi dobitnik Bergmandeljca je mag. Ivan Kotnik.

Vsem iskrene čestitke.


Priloge:

Zaključna prireditev gibanja - POVABILO


21. 03. 2018 15:38:49

V torek, 27. marca 2018, vas ob 17.30 uri vljudno vabimo na zaključno prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline. Na prireditvi bomo razglasili rezultate, podelili priznanja in nagrade ter izvedeli tudi kdo je letošnji prejemnik skulpture Bergmandeljc.
Veseli bomo vašega obiska.


Priloge:

Podelitev priznanj ZOTKS-e


21. 03. 2018 14:54:10

Zveza za tehnično kulturo Slovenije podeljuje priznanja ZOTKS posameznikom in organizacijam, ki so s svojim aktivnim delom in sodelovanjem v drugih aktivnostih dosegli pomembne rezultate pri organiziranju, vodenju in delovanju ZOTKS in njenih članic in s tem dali znatnejši prispevek k njenemu razvoju. Tako je letos na svoji Skupščini, ki je bila v sredo, 14. 3. 2018, podelila priznanja med drugim tudi za pomemben prispevek na področju mladinskega raziskovalnega dela. V okviru gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je gospod Islam Mušić prejel srebrno priznanje, Karmen Hudournik pa bronasto priznanje.

Iskrene čestitke.


Javna predstavitev raziskovalnih nalog - VABILO


28. 02. 2018 05:22:51
Spoštovani,
z veseljem Vas vabimo na letošnjo 35. javno predstavitev raziskovalnih nalog, ki bo potekala v času od 5. do 6. marca 2018 v SAŠA inkubatorju, na Šaleški c. 2 v Velenju in na Medpodjetniškem izobraževalnem centru, na Koroški 62 a v Velenju.
Preglejte priloženi seznam nalog, da boste videli, če med letošnjimi naslovi najdete kakšnega, ki bo še posebej pritegnil vašo pozornost.

Lep pozdrav in nasvidenje na predstavitvah!

Priloge:

Objava RAZPISA za podelitev skulpture Bergmandeljc 2018


09. 02. 2018 08:27:47
Programski svet, gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, je na svoji 88. seji sprejel sklep o objavi razpisa za podelitev skulpture Bergmandeljc za leto 2018.   

Glede na priložen razpis nam pisne predloge z utemeljitvijo 
pošljite najkasneje do 28. februarja 2018 na naslov:
Šolski center Velenje 
Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline 
(za podelitev skulpture Bergmandeljc)
Trg mladosti 3 
3320 Velenje

Skulpturo Bergmandeljca bomo dobitnici/ku podelili na slavnostni prireditvi 27. marca 2018.

Priloge:

Podjetniško tekmovanje za mlade - POPRI 2018


14. 12. 2017 11:07:29

Če že razvijate podjetniške ideje ali projekte, vas spodbujamo, da le-te prijavite na tekmovanje POPRI – vseslovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Na tekmovanje se prijavijo mladi v 3 kategorijah:

-          Študentje in mladi do 29. let,
-          Srednješolci in
-          Osnovnošolci od 7. – 9. razreda.

Mladi tekmujete s podjetniškimi idejami, ki jih opišete skozi poglavja, ki predstavljajo ključne vsebine poslovnega modela in proizvod (storitev ali izdelek) prikažete s preprostim prototipom oziroma minimalno sprejemljivim proizvodom. Rok prijave je 21. marec.

10 najboljših ekip bodo 17. aprila povabili na predstavitev pred komisijo, sestavljeno iz podjetnikov, managerjev, direktorjev in ustanoviteljev startup podjetij, ključnih kadrov in tudi predstavnikov iz pedagoškega sveta in podjetniškega podpornega okolja.

Več informacij najdete v prilogah in na spletni strani http://popri.si/


Priloge:

Gorenje d.d. - predlogi tem za raziskovalno nalogo


18. 09. 2017 10:23:23

V podjetju Gorenje, d.d. so za letošnje šolsko leto 2017/2018 oblikovali predloge tem za raziskovalne naloge iz različnih področij (računalništvo, elektrotehnika, strojništvo …).
Učencem in dijakom, ki bodo za izdelavo svoje raziskovalne naloge izbrali eno od njihovih tematik (ogledate si jih lahko v prilogi), nudijo obisk podjetja, v okviru katerega se bodo lahko še podrobneje seznanili z izbrano vsebino in se srečali z mentorjem iz podjetja, ki jim bo pri izdelavi naloge nudil dodatno znanje in praktične izkušnje.

V kolikor še nimate teme za raziskovalno nalogo in vas je kakšen predlog navdušil, ste vabljeni k sodelovanju.


Priloge:

Objavljen 35. razpis za prijavo raziskovalnih nalog za šolsko leto 2017/2018


04. 09. 2017 13:34:46

Obveščamo vas, da je na spletni strani http://mladiraziskovalci.scv.si/predstavitev?show=razpis   že objavljen 35. razpis za prijavo raziskovalnih nalog. Vse interesente, željne raziskovanja in odkrivanja novosti vabimo, da se nam pridružite.

Raziskovalno nalogo lahko prijavite med 25. 9. in 13. 10. 2017. Bistvena sprememba je, da lahko pri raziskovalni nalogi sodelujeta največ en mentor in en somentor. 
Vljudno vabljeni k sodelovanju.Nagradni izlet za OŠ avtorje in mentorje 2017


23. 05. 2017 14:41:37

V petek, 19. 5. 2017, ob 6. uri zjutraj smo se, osnovnošolski mladi raziskovalci in njihovi mentorji, odpravili na nagradni izlet na Primorsko. Po vkrcanju na ladjico Meja smo si, na panoramski vožnji iz Portoroža do Kopra, ogledali našo 46 km dolgo obalo ter uživali v sončni in mirni plovbi. Sledil je ogled Škocjanskih jam, ki so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine. So edinstven naravni pojav, delo reke Reke. V čudovitem, sončnem vremenu ter v prijetni družbi smo uživali in se imeli resnično lepo.