Sprejem mladih raziskovalcev pri podžupanu Mestne občine Velenje


13. 09. 2019 08:09:38

V sredo, 11. 9. 2019 je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel avtorje in mentorje, dobitnike zlatega priznanja z državnega srečanja za mlade raziskovalce. Med udeleženci sprejema sta bila tudi oba mlada raziskovalca, ki sta bila nagrajena na mednarodnem tekmovanju v Beogradu - dobitnica zlatega priznanja Katja Mogilnicki  in z bronastim priznanjem nagrajeni Bruno Šonc.

Podžupan jim je čestital za doseženi uspeh in pohvalil njihov trud. Zahvalil se jim je tudi, da so z odličnimi raziskovalnimi nalogami poskrbeli za promocijo Velenja in celotne Šaleške doline. Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi spodbuja razvoj dobrih idej in tudi razvoj podjetništva, hkrati pa zagotavljajo dobre pogoje za izobraževanje. Zahvalil se je tudi mentorjem, staršem in izobraževalnim institucijam, ki so pri spodbujanju mladih raziskovalcev še kako pomembni. 

Na sprejemu je bil prisoten tudi mag. Gašper Škarja, predsednik Programskega sveta gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, ki se je podžupanu zahvalil za sprejem in vso podporo. Povedal je, da prav podpora Mestne občine Velenje ter občine Šoštanj in Šmartno ob Paki, omogoča realizacijo zastavljenega programa in obljubil, da si bomo prizadevali, da bomo tudi v prihodnje dosegali podobne uspehe.