Končni rezultati 55. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije


30. 06. 2021 08:09:16

Letošnje državno srečanje je potekalo na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Predstavitve oz. zagovori raziskovalnih nalog so potekali ločeno po področjih in tudi ločeno za osnovnošolske in srednješolske avtorje. V drugi krog srečanja se je iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline uvrstilo 13 nalog (7 osnovnošolskih in 6 srednješolskih).  Skupno smo prejeli 3 zlate, 10 srebrnih in 14 bronastih priznanj. Prejemniki zlatih priznanj so:
Maj Mirst za raziskovalno nalogo Zračna prepustnost različnih mask, mentor Igor Košak (OŠ Šalek),
Matic Bajsić za raziskovalno nalogo Izdelava prototipa naprave za izdelavo filamenta za 3D-tisk iz parafinskega voska, mentorja Viljem Osojnik in Klemen Hleb (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje) ter
Dejan Mežnarc za raziskovalno nalogo Pametna kuhalna naprava, mentor Klemen Hleb (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Veseli smo, da ste sodelovali in v teh »čudnih« časih izdelali raziskovalno nalogo. Še bolj veseli dejstvo, da ste ravno zaradi vseh preprek in težav pri svojem delu morali biti še bolj iznajdljivi, inovativni in kreativni. Ne obupajte, saj lahko pri vsaki stvari najdete kaj dobrega in koristnega. Bodite ustvarjalni tudi v prihodnje.
Za dosežene rezultate pa vsem ISKRENE ČESTITKE.