Objava RAZPISA za skulpturo Bergmandeljc 2021


12. 02. 2021 06:58:09
Programski svet, gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, je na svoji 94. seji sprejel sklep o objavi razpisa za podelitev skulpture Bergmandeljc za leto 2021.   

Pisne predloge z utemeljitvijo nam, glede na spodaj priložen razpis, pošljite najkasneje do 1. marca 2021 na naslov:
Šolski center Velenje 
Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline 
(za podelitev skulpture Bergmandeljc)
Trg mladosti 3 
3320 Velenje

Skulpturo Bergmandeljca bomo dobitnici/ku podelili oz. izročili na slavnostni prireditvi.

Priloge:

Najavljamo 38. RAZPIS za prijavo raziskovalnih nalog 2020/2021


21. 09. 2020 08:11:39

Te zanima kako neka stvar deluje? Želiš poglobiti svoje znanje, pridobiti nove izkušnje, si kreativen/-a, ustvarjalen/-a in želiš izvedeti več, potem te vabim, da se nam pridružiš.

Na spletni strani http://mladiraziskovalci.scv.si/predstavitev?show=razpis je objavljen 38. razpis za prijavo raziskovalnih nalog. Raziskovalno nalogo lahko prijavite med 30. 9. in 21. 10. 2020. 


Državno srečanje prineslo 5 zlatih priznanj


16. 09. 2020 06:13:48

V tem šolskem letu 2019/2020 je pandemija Covida-19 povzročila kar nekaj nevšečnosti, tako so potekale javne predstavitve raziskovalnih nalog na 54. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije šele 14. in 15 septembra 2020. V Mariboru se je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v drugem krogu predstavilo 18 raziskovalnih nalog iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline (11 osnovnošolskih in 7 srednješolskih).  Prejeli smo 5 zlatih, 13 srebrnih in 15 bronastih priznanj. Z zlatom so se okitili:
-          Gašper Repše in Ali El Ghannam Ernecl za raziskovalno nalogo Ali si osnovnošolci znajo umivati roke? (OŠ Mozirje; mentorja Tinkara Verbuč Rosenstein in dr. Miha Avberšek),
-          Tjaša Goršek, Rebeka Koradej in Sara Zapušek za raziskovalno nalogo Nikjer ni lepo kot doma ... razen pri babici (OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj; mentorica Anka Voh),
-          Jana Bastič za raziskovalno nalogo "Rabim" telefon (OŠ Gustava Šiliha, mentor Damijan Vodušek),
-          Primož Jevšenak za raziskovalno nalogo Strel na koš (OŠ Mihe Pintarja Toleda; mentorja Dejan Zupanc in Peter Jevšenak) in
-         Gaber Čuješ in Laura Pečnik Budna za raziskovalno nalogo Uporaba simulatorja letenja v letalski industriji (ŠC Velenje, Elektro in računalniška šola ter Gimnazija; mentorja Uroš Remenih in Samo Železnik).

Uspeh ne pride sam od sebe, ampak je rezultat trdega dela.

Vsem mladim raziskovalcem ter mentorjem za dosežene rezultate in pogum, da ste izpolnili zadani cilj, iskreno čestitamo. 


Program 54. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije - 2. krog


11. 09. 2020 05:41:10

Drugi krog srečanja mladih raziskovalcev Slovenije bo potekal ponedeljek in torek, 14. in 15. septembra 2020 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru. V prilogi si lahko več preberete o programu in razporedu predstavitev raziskovalnih nalog. Predstavitve bodo potekale ločeno po osnovnih in srednjih šolah ter ločeno po področjih.  Iz naše regije se je v drugi krog uvrstilo 18 nalog (11 OŠ in 7 SŠ).
Držimo pesti in navijamo za vas. Srečno!


Priloge:

54. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije – rezultati 1. kroga


16. 07. 2020 08:37:02

V sredo, 15. julija 2020 so bili objavljeni rezultati prvega kroga Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo skupno poslali 33 raziskovalnih nalog (18 osnovnošolskih in 15 srednješolskih). V drugi krog se je uvrstilo 18 nalog (11 OŠ in 7 SŠ) – katere so te naloge, si lahko preberete v prilogi.

Drugi krog bo potekal predvidoma v začetku septembra.

Iskrene čestitke in prijetne počitniške dni vam želimo.


Priloge:

Objava rezultatov


01. 04. 2020 17:34:58

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je na vrhuncu svoje poti. Zaradi pandemije koronavirusa smo prvič morali odpovedati zaključno prireditev. Vendar se ne predamo in smo s pomočjo Radia Velenje ter dijakov Elektro in računalniške šole v sredo, 1. aprila 2020, ob 17. uri javno objavili rezultate kar po radiu.

V priloženih datotekah najdete vse prejemnike priznanj kot tudi nagrajene naloge. Hkrati pa je objavljen seznam nalog, ki se bodo udeležile državnega srečanja. Termini še niso znani, ko bodo, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Seveda ne smemo pozabiti še na prejemnika skulpture Bergmandeljca. Člani programskega sveta smo se odločili, da skulpturo Bergmandeljca podelimo Elektro in računalniški šoli Šolskega centra Velenje za večletno in zelo uspešno delovanje v gibanju. Sodelovanje šole je v gibanju zelo izstopajoče, tako po številu izdelanih nalog, kot tudi kakovosti in uspešnosti na regijskem, državnem in tudi mednarodnem nivoju. Šola vlaga v sodobno opremo, izboljšuje pogoje dela in vzpodbuja inovativno, kreativno in ustvarjalno-raziskovalno dejavnost tako pri dijakih, kot tudi pri mentorjih. S tem ustvarja odlične pogoje za delo in je lepa popotnica na njihovi nadaljnji življenjski poti. Skulpturo jim bomo izročili na prihodnji javni prireditvi.

Raziskovanje ni ravno mačji kašelj. To je trdo delo, ki zahteva veliko časa, znanja, usklajevanja, potrpljenja in še kaj.  Zato raziskujte še naprej ter trite orehe in uživajte ob odkrivanju njegovega jedra – dobrega ali slabega. 

Iskrene čestitke vsem.


Priloge:

Razglasitev rezultatov letošnjega Gibanja


27. 03. 2020 10:27:14

V letošnjem gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je bilo zelo aktivno. V času od 4. do 10. marca 2020 se je v prostorih Saša inkubatorja ter na Medpodjetniškem izobraževalnem centru Šolskega centra Velenje predstavilo 24 osnovnošolskih in 22 srednješolskih nalog. 
Zaradi nastalih razmer (koronavirus) smo iskali ideje, kako razglasiti rezultate in izvesti podelitev priznanj. Trud je obrodil sadove, zato pozor: Razglasitev rezultatov mladim raziskovalcem bo potekala v sredo, 1. 4. 2020, ob 17.00 na Radiu Velenje. Rezultate boste prav tako prejeli na elektronsko pošto. Objavljeni pa bodo tudi na spletni strani Gibanja.

Pazite nase in ostanite zdravi!

 


Zaključna prireditev - ODPADE


13. 03. 2020 09:17:39

Obveščamo vas, da zaradi nastalih razmer, zaključna prireditev letos ODPADE. O rezultatih in ostalih aktivnostih boste naknadno obveščeni.
Hvala za razumevanje in srečno. 


Javna predstavitev raziskovalnih nalog 2019/2020


28. 02. 2020 13:19:52

37. gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline se počasi zaključuje in ob tej priložnosti Vas vljudno vabimo na javno predstavitev raziskovalnih nalog.
V času od 4. do 10. marca 2020 bo v prostorih Saša inkubatorja ter na ŠC Velenje, Medpodjetniškem izobraževalnem centru predstavljenih 24 osnovnošolskih in 22 srednješolskih nalog.
V priloženem razporedu, boste lahko tudi med letošnjimi nalogami našli kakšno, ki vam bo zanimiva in bo še posebej pritegnila vašo pozornost.

Pridružite se nam na predstavitvah. Veseli bomo vašega obiska.


Priloge:

Objava RAZPISA za skulpturo Bergmandeljc 2020


10. 02. 2020 13:56:45

Objavljamo razpis za podelitev skulpture Bergmandeljc za leto 2020, ki ga je na svoji 92. seji sprejel Programski svet gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline.

Pisne predloge z utemeljitvijo nam, glede na spodaj priložen razpis, pošljite najkasneje do 2. marca 2020 na naslov:
Šolski center Velenje 
Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline 
(za podelitev skulpture Bergmandeljc)
Trg mladosti 3 
3320 Velenje

Skulpturo Bergmandeljca bomo dobitnici/ku podelili na slavnostni prireditvi 26. marca 2020.


Priloge:

Gorenje, d.o.o. podalo nabor tem za raziskovalno nalogo


14. 10. 2019 13:21:58

V podjetju Gorenje, d.o.o. so tudi za letošnje šolsko leto 2019/2020 oblikovali predloge tem za izdelavo raziskovalne naloge iz različnih področij.
Učencem in dijakom, ki bodo za izdelavo svoje raziskovalne naloge izbrali eno od njihovih tematik (ogledate si jih lahko v prilogi), nudijo obisk podjetja, v okviru katerega se boste lahko še podrobneje seznanili z izbrano vsebino in se srečali z mentorjem iz podjetja, ki vam bo pri izdelavi naloge nudil dodatno strokovno znanje in praktične izkušnje. 

Vabljeni k sodelovanju.


Priloge:

Sprejem mladih raziskovalcev pri podžupanu Mestne občine Velenje


13. 09. 2019 08:09:38

V sredo, 11. 9. 2019 je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel avtorje in mentorje, dobitnike zlatega priznanja z državnega srečanja za mlade raziskovalce. Med udeleženci sprejema sta bila tudi oba mlada raziskovalca, ki sta bila nagrajena na mednarodnem tekmovanju v Beogradu - dobitnica zlatega priznanja Katja Mogilnicki  in z bronastim priznanjem nagrajeni Bruno Šonc.

 Podžupan jim je čestital za doseženi uspeh in pohvalil njihov trud. Zahvalil se jim je tudi, da so z odličnimi raziskovalnimi nalogami poskrbeli za promocijo Velenja in celotne Šaleške doline. Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi spodbuja razvoj dobrih idej in tudi razvoj podjetništva, hkrati pa zagotavljajo dobre pogoje za izobraževanje. Zahvalil se je tudi mentorjem, staršem in izobraževalnim institucijam, ki so pri spodbujanju mladih raziskovalcev še kako pomembni. 

Na sprejemu je bil prisoten tudi mag. Gašper Škarja, predsednik Programskega sveta gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, ki se je podžupanu zahvalil za sprejem in vso podporo. Povedal je, da prav podpora Mestne občine Velenje ter občine Šoštanj in Šmartno ob Paki, omogoča realizacijo zastavljenega programa in obljubil, da si bomo prizadevali, da bomo tudi v prihodnje dosegali podobne uspehe.


Izjemen uspeh Katje in Bruna na mednarodnem tekmovanju v Beogradu


29. 08. 2019 10:42:54

V Beogradu se je končalo tekmovanje mladih raziskovalcev družboslovnih smeri. Na tekmovanju so zastopana področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije. Udeleženci morajo pred mednarodno komisijo strokovnjakov predstaviti nalogo in plakat ter odgovarjati  na vprašanja v angleškem jeziku. Sodelovalo je 15 držav, pri čemer je bilo 6 opazovalk. 

ZLATO priznanje je osvojila Katja  Mogilnicki z OŠ Gustava Šiliha z nalogo "Učinkovito in ugodno čiščenje mačje dlake s tekstila", ki pokriva področje ekonomije.
Z zgodovino se je ukvarjal Bruno Šonc z OŠ Šalek, ki je za nalogo "Dve veliki žalovanji Slovencev v dveh Jugoslavijah" prejel BRONASTO priznanje.

ISKRENE ČESTITKE!
ZOTKINI TALENTI 2019


10. 06. 2019 13:16:27

Na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2019, ki je bila v soboto, 8. junija, so počastili dosežke nadarjenih mladih, na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS, ki so v šolskem letu 2018/19 prikazali največ znanja in dosegli najboljše rezultate. Zbrane je najprej nagovoril prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, predsednik upravnega odbora ZOTKS, kasneje pa še dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport RS. Med drugim je povedal, da je izjemno ponosen, da imamo take izjemne talente, za katere ve, da delajo tisto, kar sami najbolj želijo, predvsem pa, da delajo v dobro človeštva.

Med dobitniki zlatih priznanj iz našega gibanja so bili Bruno Šonc, Anže Maj Blagus, Tjaš Esih, Vida Volk, Zala Poberžnik, Staša Krajnc, Miha Jevšenak, Borja Ranzinger, Lara Podgoršek, Ema Holešek, Katja Mogilnicki, Rok Hudournik, Marko Hrovat, Gašper Polak Rožič, Tomaž Plešnik, Maj Koren in Matevž Glinšek.

Vsem dobitnikom iskreno čestitamo. 


Nagradni izlet


21. 05. 2019 07:30:09

Juhuhu … Pa smo dočakali petek, 17. maj 2019, ko smo se osnovnošolski avtorji in mentorji odpravili na zasluženi izlet v Avstrijo. Pot nas je vodila skozi Mislinjsko dolino, Dravograd do Celovca, kjer smo se povzpeli na najvišji leseni razgledni stolp v Evropi. Imeli smo čudovit pogled na Vrbsko jezero z okolico. Stolp je vsekakor največja turistična atrakcija Koroške. Na stolp so se nekateri povzpeli peš (prehoditi so morali kar 441 stopnic), drugi pa s sodobnim dvigalom. Sledilo je razburljivo »potovanje okoli sveta« v parku Minimundus, kjer smo si lahko ogledali več kot 150 pomanjšanih svetovnih znamenitosti. V lepem vremenu in sproščeni družbi, je bil izlet res krasen.  


53. Srečanje mladih raziskovalcev prineslo 11 zlatih priznanj


15. 05. 2019 07:53:55

V torek, 14. maja 2019 je bilo v Murski Soboti že 53. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo skupno poslali 39 raziskovalnih nalog (23 osnovnošolskih in 16 srednješolskih). V drugi krog se je uvrstilo 24 nalog (16 OŠ in 8 SŠ).
S ponosom objavljamo, da smo skupno prejeli 11 zlatih, 13 srebrnih in 15 bronastih priznanj. Z zlatim priznanjem nagrajene naloge so:

-      Dve veliki žalovanji Slovencev v dveh Jugoslavijah, avtor Bruno Šonc (OŠ Šalek)
-      Elektronski sistem evidence prehrane, avtor Anže Maj Blagus (OŠ Gorica)
-      Katera metoda učenja poveže zapleten labirint celic v možganih?, avtorja Tjaš Esih in Vida Volk (OŠ Mihe Pintarja Toleda)
-      Merjenje pljučne funkcije s spirometrom, avtorici Zala Poberžnik in Staša Krajnc (OŠ Gustava Šiliha)
-      Optimalni načini pridobivanja električne energije v Sloveniji, avtor Miha Jevšenak (OŠ Šalek)
-      Sladkor v živilih,  avtor Borja Ranzinger (OŠ Gustava Šiliha)
-      Spoznajmo običaje v Šmartnem ob Paki v 20. stoletju, avtorici Lara Podgoršek in Ema Holešek (OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki)
-      Učinkovito in ugodno čiščenje mačje dlake s tekstila, avtorica Katja Mogilnicki (OŠ Gustava Šiliha)
-      Vpliv podlage in tlaka v žogi na nogometno igro, avtor Rok Hudournik (OŠ Šalek)
-      Izdelava laserskega gravirnika s kinematiko H-bot, avtorja Marko Hrovat in Gašper Polak Rožič (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje)
-      Soba pobega kot učenje računalništva, avtorji Matevž Glinšek, Tomaž Plešnik in Maj Koren (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Najboljšim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem bodo priznanja podelili na slovesni prireditvi ZOTKINI TALENTI, ki bo v soboto, 8. junija 2019, v Cankarjevem domu v Ljubljani. 

Za izjemne rezultate avtorjem in mentorjem iskreno čestitamo!


Natečaj: Prireditev Zotkini talenti 2019


17. 04. 2019 12:51:52

Za slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ZOTKINI TALENTI tudi letos iščejo nastopajoče, ki bodo imeli priložnost pokazati svoj talent (plesalci, pevci, igralci in drugi talenti). Prireditev bo potekala v soboto 8. junija 2019 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Prijave zbirajo do 6. maja 2019.
Več informacij najdete na spletni strani 
https://www.zotks.si/raziskovalci/novice/natečaj-prireditev-zotkini-talenti-2019


Priloge:

Srebrno priznanje ZOTKS-e Urošu Remenihu


09. 04. 2019 12:02:12

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je na Skupščini, ki je bila v četrtek, 29. 3. 2019, podelila letošnja priznanja. Med dobitniki priznanj je bil tudi Uroš Remenih. Prejel je SREBRNO PRIZNANJE za pomemben prispevek na področju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini. Pod njegovim mentorstvom so nastale raziskovalne naloge, ki so imele praktični izdelek in so ga prepoznali kot perspektivnega za nadaljnji razvoj.  
Iskrene čestitke.


36. zaključna prireditev gibanja Mladi raziskovalci


29. 03. 2019 14:30:41

V četrtek, 28. marca 2019, smo v Domu kulture imeli zaključno prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, kjer smo podelili priznanja in nagrade. Skozi program nas je, na sproščen in hudomušen način, popeljal dr. Ambrož Kvartič. Atraktivna projekcija v ozadju je bila delo dijakov in mentorja Petra Vrčkovnika Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje. Pia Katarina Kremžar, dijakinja 2. letnika Gimnazije, je poskrbela za odlični glasbeni točki, plesalke, Elena Vučetič, Lara Mlinšek in Lana Djuričič, plesne šole Spin so nas navdušile s svojo razgibano plesno točko.
Na državno srečanje bomo poslali 39 raziskovalnih nalog (seznam je v prilogi)

Podjetje Gorenje je tudi letos podelilo posebno nagrado najboljšima srednješolskima mladima raziskovalcema s področja tehniških ved. To sta Simon Strmšnik in Kamil Kosi - nagrada je Tečaj za NX Design. Letošnji dobitnik Bergmandeljca je dr. Nikola Holeček.

Mladim raziskovalcem in avtorjem iskrene čestitke.


Priloge:

Zaključna prireditev Gibanja - VABILO


21. 03. 2019 13:56:52

Vljudno vabljeni na zaključno prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, ki bo v četrtek, 28. marca 2019, ob 17.30 uri v Domu kulture Velenje. Na prireditvi bomo razglasili rezultate, podelili priznanja in nagrade ter izvedeli tudi kdo je letošnji prejemnik skulpture Bergmandeljc.
Veseli bomo, če se nam boste pridružili.


Priloge:

Povabilo na javno predstavitev raziskovalnih nalog


28. 02. 2019 20:50:56

V letošnjem šolskem letu 2018/2019 so mladi raziskovalci izdelali 49 raziskovalnih nalog (29 osnovnošolskih in 20 srednješolskih). Naloge bodo javno predstavljene med 4. in 12. marcem 2019 v SAŠA inkubatorju in na Šolskem centru Velenje, Medpodjetniškem izobraževalnem centru. Vabilo in podroben razpored si lahko ogledate v prilogi. Verjamemo, da boste med vsemi nalogami našli kakšno, ki vas bo pritegnila.
Veseli bomo, če se nam boste pridružili. 


Priloge:

Objavljamo RAZPIS za skulpturo Bergmandeljc 2019


11. 02. 2019 11:18:34

Programski svet, gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, je na svoji 90. seji sprejel sklep o objavi razpisa za podelitev skulpture Bergmandeljc za leto 2019.   

Pisne predloge z utemeljitvijo nam, glede na spodaj priložen razpis, pošljite najkasneje do 1. marca 2019 na naslov:
Šolski center Velenje 
Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline 
(za podelitev skulpture Bergmandeljc)
Trg mladosti 3 
3320 Velenje

Skulpturo Bergmandeljca bomo dobitnici/ku podelili na slavnostni prireditvi 28. marca 2019.


Priloge:

Gorenje, d.d in predlogi tem za raziskovalne naloge


08. 10. 2018 07:34:56

Vabimo vse, ki vas raziskovalno delo zanima, ki bi želeli pridobiti znanja tudi iz drugih področij in strok, da si preberete prilogo. Podjetje Gorenje, d.d. je tudi za to šolsko leto 2018/2019 objavilo nabor naslovov za raziskovalne naloge.
Avtorjem, ki bodo za izdelavo svoje raziskovalne naloge izbrali eno od njihovih tem, nudijo obisk podjetja, v okviru katerega se bodo lahko še podrobneje seznanili z izbrano vsebino in se srečali z mentorjem iz podjetja, ki jim bo pri izdelavi naloge nudil dodatno znanje in praktične izkušnje. 

Vas je kakšna tema pritegnila, potem ste vabljeni k sodelovanju. Rok za prijavo je 12. oktober 2018.
Priloge:

Občinski praznik in nagrajenci


21. 09. 2018 16:37:11

Na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Velenje, ki je bila v sredo, 19. septembra 2018 v Domu kulture, je župan Bojan Kontič podelil priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. V svojem nagovoru je med drugim povedal, da je ponosen, da živimo v mestu, kjer lahko uresničujemo svoje načrte in sanjamo svoje sanje, da moramo biti drug z drugim strpni in si pomagati. 
Veseli smo, da je plaketo Mestne občine Velenje prejelo tudi gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline. To priznanje potrjuje dobro delo in prizadevnost članov programskega sveta, avtorjev, mentorjev ter vseh, ki tako ali drugače sodelujejo v gibanju in si prizadevajo za njegovo prepoznavnost.

Hvala in srečno.


Mladi raziskovalci prejemniki plakete Mestne občine Velenje


13. 09. 2018 09:15:27

V sredo, 19. 9. 2018, ob 18. uri bo v veliki dvorani Doma kulture Velenje osrednja slovesnost ob prazniku Velenja in podelitev najvišjih občinskih priznanj. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, v okviru občinske slovesnosti,  vsako leto tradicionalno podeli županova priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. Plaketo Mestne občine Velenje med drugim prejme tudi gibanje Mladi raziskovali za razvoj Šaleške doline.

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je bilo staro 35 let. Nastalo je v želji, da se mlade iz Šaleške doline vzpodbudi k raziskovanju, inovativnosti in ustvarjalnosti. Organizirano skrbijo za nadarjene učence, dijake, študente in druge mlade, ki se želijo vključiti v gibanje s ciljem, da razvijejo svoje sposobnosti, se vključijo v timsko delo, pridobijo nova znanja in izkušnje … Doslej je 2640 mladih raziskovalcev izdelalo 1358 raziskovalnih nalog (587 osnovnošolskih, 746 srednješolskih in 25 študentskih nalog). Pri delu jim je pomagalo 1402 mentorjev in somentorjev.

S ponosom lahko rečemo, da je zgodba Mladih raziskovalcev Šaleške doline zgodba o uspehu. Želimo si, da bi ponujene aktivnosti vzpodbudile v posameznikih tisto pravo mero motivacije, ki bi jih pritegnila k raziskovalnemu delu in jim prinesla dobre in zanimive izkušnje ter osebno zadovoljstvo in ne nazadnje tudi reference, ki so v današnjem času vse pomembnejše.

 


Župan Darko Menih sprejel najboljše mlade raziskovalce iz OŠ KDK


19. 06. 2018 14:42:03

Župan Občine Šoštanj Darko Menih je v ponedeljek, 18. 6. 2018, v Vili Mayer priredil sprejem za učence zaključnih razredov Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, ki so se z učnim uspehom v vseh devetih letih šolanja najbolj izkazali, in za učence, ki so na državnih tekmovanjih iz znanja in na državnem srečanju mladih raziskovalcev osvojili zlato priznanje. Nalogi, ki sta prejeli zlato priznanje sta: »Ali je naziv športna šola več kot le beseda?« avtorja Tomaž in Sebastjan Turinek ter »Vpliv lokacije, programa in starosti na kakovost pečenja v vgradni pečici«, avtor Tjaš Paradiž.
Župan jim je za izjemne dosežke čestital in jim zaželel vztrajnosti, sreče in uspeha na nadaljnji poti. 
Iskrene čestitke.
ZOTKINI TALENTI 2018


13. 06. 2018 11:41:04

Na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2018, ki je bila v soboto, 9. junija, so počastili vse najboljše mlade talente, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev. Zbrane je najprej nagovoril dr. Tomaž Boh, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki se je mladim talentom zahvalil, da prepoznavajo znanje kot nekaj pomembnega, kot nekaj, kar jim bo v življenju pomagalo doseči njihove cilje, njihove sanje.
Prof. dr. József Györkös, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, je mladim talentom, zbranim na odru Gallusove dvorane, povedal: »V letošnjem letu ste bili zelo uspešni, zato ste se tudi uvrstili na oder Zotkinih talentov. Pomembno je, da vsi izražate potencial, moč, voljo in željo, da uspešno delate naprej. V imenu ARRS resnično upam, da se bomo čez leta ponovno srečali.«

Med dobitniki zlatih priznanj iz našega gibanja so bili Benjamina Breznikar, David Kosi, Tjaš Paradiž, Jaka Vitko, David Vajdec in Luka Hergold.


Vsem dobitnikom iskreno čestitamo. 


Prejemniki zlatih priznanj na sprejemu pri podžupanu g. Petru Dermolu


30. 05. 2018 08:15:48

V torek, 29. 5. 2018, je mlade raziskovalce in mentorje, ki so na 52. državnem srečanju Mladih raziskovalcev v Murski Soboti prejeli zlato priznanje, sprejel podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Skupaj s svojimi sodelavci jim je čestital za dosežen uspeh in pohvalil njihov trud. Zahvalil se jim je tudi, da so z odličnimi in inovativnimi raziskovalnimi nalogami poskrbeli za promocijo Velenja in Šaleške doline. Povedal je, da Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi spodbuja razvoj dobrih idej in podjetništva, predvsem pa zagotavlja dobre pogoje za izobraževanje. Prizadevali si bodo, da bo tako tudi v prihodnje. Prav tako se je zahvalil mentorjem in izobraževalnim institucijam, ki so pri spodbujanju mladih raziskovalcev še kako pomembni.
Predsednik Programskega sveta gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline mag. Gašper Škarja se je podžupanu zahvalil za sprejem in vso podporo, da lahko izpolnjujemo zastavljene cilje.