SAŠA regija na državnem srečanju prejela 4 zlata priznanja


16. 05. 2023 07:12:54

57. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki je v ponedeljek, 15. maja 2023 potekalo na Gimnaziji ter Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je prineslo 4 zlata priznanja. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije smo poslali 25 nalog;  v drugi krog se jih je uvrstilo 12 (4 osnovnošolske in 8 srednješolskih). Skupno smo prejeli 4 zlata, 8 srebrnih in 13 bronastih priznanj. In kdo so prejemniki zlatih priznanj:
-          Jedrt Poles za raziskovalno nalogo »Vse nas je una na svet spravla« – Antonija Sternad (1873–1950), diplomirana babica iz Šoštanja, mentorja Marko Moškotevc in Špela Poles (OŠ Šalek)
-          Jaka Aleksander Sever za raziskovalno nalogo Odganjanje mokric z naravnimi pripravki, mentorici Suzana Pustinek in mag. Anita Povše (OŠ Gustava Šiliha Velenje)
-          Živa Lušnic za raziskovalno nalogo Shizofrenija in njena stigmatizacija, mentorica Nika Kamnik (ŠCV, Gimnazija) in še
-         Lenart Frankovič in Vid Grušovnik za raziskovalno nalogo Vključevanje alelopatije v aktualne okoljske izzive, mentorici Irena Štimac in Sandra Potušek (ŠCV, Gimnazija).

Najboljšim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem bodo priznanja podelili na slovesni prireditvi ZOTKINI TALENTI. Ki bo v nedeljo, 11. junija 2023 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.
Tudi v prihodnje raziskujte in trite orehe, naj vam bodo zagon za iskanje novih in zanimivih rešitev.
Vsem mladim raziskovalcem in avtorjem za dosežene rezultate iskreno čestitamo.