41. zaključna prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regijev


05. 04. 2024 08:02:09

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije je imelo v četrtek, 28. marca 2024, v Domu kulture Velenje svečano zaključno prireditev, kjer smo razglasili rezultate ter podelili priznanja in nagrade. Ob 41-letnici gibanja so mladi raziskovalci izdelali 44 raziskovalnih nalog; od tega osnovnošolci 24 in srednješolci 20. Program je igrivo in hudomušno povezoval Tomaž Hudomalj, ki ga lahko zasledimo na televiziji pri športnih poročilih. Za glasbeno podlago so poskrbele dijakinje umetniške Gimnazije ŠC Velenje: Neža Aubreht, Daša Urlep in Manca Ernst ter komorna zasedba iz Mešanega mladinskega pevskega zbora ŠC Velenje.

Med drugim smo izvedeli tudi, katere naloge bodo udeleženke državnega srečanja (seznam je v prilogi), in tudi, katere so bile najuspešnejše. Tako so med osnovnošolci zlato priznanje prejele:

  • avtorice Ela Cizej, Ajda Čremožnik in Loriana Turnšek za raziskovalno nalogo Instapoezija – njene značilnosti in priljubljenost med osnovnošolci, mentorica je Mojca Cestnik iz OŠ Polzela.

Pri srednješolcih sta bila najboljša in z zlatom nagrajena naslednja avtorja:

  • Nuša Prijević za raziskovalno nalogo Psihološki vidiki žalovanja, mentorica je Nika Kamnik iz Gimnazije ŠC Velenje ter
  • Tin Mustač za raziskovalno nalogo Naprava za nitno umetnino, mentor je Jože Hrovat iz Šole za strojništvo, geotehniko in okolje ŠC Velenje.

Pa ne pozabimo še na novega lastnika skulpture Bergmandeljc, to je Uroš Remenih.

Vsem iskrene čestitke.