ZOTKS podelila SREBRNO priznanje Viljemu Osojniku


04. 04. 2022 06:53:29

V četrtek, 31. 3. 2022, je bila v Ljubljani v atriju Znanstveno raziskovalnega centra svečana podelitev priznanj, ki jih vsako leto podeljuje Zveza za tehnično kulturo Slovenije.
Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je bil predlagan Viljem Osojnik, ki se je gibanju pridružil pred 20-timi leti. V tem času je bil mentor in somentor več raziskovalnim nalogam, ki so bile tako na regijskem kot tudi državnem področju nagrajene z zlatim, srebrnim ali bronastim priznanjem.
Kot dolgoletni učitelj na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje, vseskozi podpira in motivira ustvarjalno-raziskovalno dejavnost tako pri dijakih kot tudi mentorjih. Je odličen pedagog in kar je pomembno – njegove raziskovalne naloge so praktične ter uporabno naravnane. Nekatere so bile prepoznane kot perspektivne za nadgradnjo in nadaljnji razvoj. Njegovo strokovno znanje in izkušnje na področju dela z mladimi raziskovalci nakazujejo, da bo tudi v prihodnje skrbel za kvaliteto in uporabno vrednost nalog. 
Gospodu Viljemu za srebrno priznanje iskreno čestitamo.