56. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije in 5 zlatih priznanj


16. 05. 2022 19:37:16

56. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije je potekalo na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo poslali 21 nalog; v drugi krog se jih je uvrstilo 11 (7 osnovnošolskih in 4 srednješolske). Skupno smo prejeli 5 zlatih, 6 srebrnih in 10 bronastih priznanj. Prejemniki zlatih priznanj so:

  • Lana Veternik za raziskovalno nalogo Hraniti psa z briketi ali s peleti?, mentorica Nataša Tamše (OŠ Livada),
  • Bor Golob in Eva Plešnik za raziskovalno nalogo Kako si? Povej mi., mentorica Jelka Peterlin (OŠ Karel Destovnik-Kajuh Šoštanj)
  • Amar Omerović za raziskovalno nalogo Star računalnik še ni za v staro šaro, mentor Damijan Vodušek (OŠ Gustava Šiliha)
  • Matija Stropnik, Vito Kumer in Dejan Mežnarc za raziskovalno nalogo Konstrukcija in izdelava prenosnega mobilnega skenerja za skeniranje poškodovanih okončin, mentorja Viljem Osojnik in Klemen Hleb (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje ter Elektro in računalniška šola) in še
  • Bruno Šonc za raziskovalno nalogo Vprašanje pravičnosti in svobode pri Rawlsu, mentorica Sandra Dostal (ŠCV, Gimnazija).

Tudi v prihodnje stopajte po poti uspeh. Naj vas trdi orehi na poti ne ustavijo, ampak naj vam bodo zagon za iskanje novih in zanimivih rešitev.

Za dosežene rezultate vsem ISKRENE ČESTITKE.